2015. március 3., kedd

Kritika - A 70. Viadal



Link: X


Fejléc

Az első benyomásom a fejlécről, hogy kicsi. Kicsi a mérete ehhez a sablonhoz, valamint a minősége sem a legjobb. Ennek oka talán a jpg formátum, ami fejlécekhez sosem előnyös, mert elvesz a felbontás teljességéből.
A háttérben igaziból nincsen semmi a fákon és a vizeken kívül, amivel nincsen baj. Nem kell néha teljesen túlkomplikálni a szerkesztést. A lány kivágása viszont kissé darabos, olyan mintha egy szép alapra csak rá lenne dobva. A felirat betűtípusának én nem ezt választottam volna, de ez ízlés kérdése.

Pontszám: 10/6.5

Design

Én hiányolok egy bemutatkozó modult, ami a sztorit festi le röviden. Az "Ismertető" menüben leírtakat áthelyezhetnéd a modulsávba. A többit én mind rendben találtam, rendezett az összkép, és harmonikus.

Pontszám: 10/9


Történet

Először az olvasásnál azt hittem, ugyanolyan THG fanfic lesz a tiéd is, mint ami mostanában elterjedt. Suzanne Collins megírt története szóról-szóra, csak a karakterek ki lettek cserélve. A tiéd sem áll nagyon messze ettől, de mégis más. Valamiért úgy érzem, ez más, mint a könyv. Itt főleg érzelmekre alapozol, aztán indul el a történet. Minden karakter olyan finoman megelevenedik előttem, hogy sírhatnékom van a haláluknál. Gondosan vezeted a történeted, és nem csak az öldöklésről szól na nem mintha az eredeti csak abból állna de a tiéd mégis finomabb, nem olyan kemény, úgy általánosságban. Szereted az érzelmes jeleneteket, ami egy jó pont, csak sose vidd túlzásba.
Annyit tudnék még ajánlani, hogy ne ragaszkodj annyira a Suzanne Collins által kitalált Viadala szabályaihoz. Egy kicsit merj újítani, más követelményeket, eseményeket kitalálva. De amúgy,én látok reményt a sztoriban, igényes fanfiction, és látszik, hogy sok olvasó odavan érte.

Pontszám: 10/8,5


Helyesírás

A helyesírási tudásod alapvetően jó, nem ejtesz nagyobb hibákat. Néha előfordul egy-kettő baki, mint például itt:

Az elkövetkező három nap olyan gyorsan eltelik, hogy csupán néhány pillanatnak tűnnek.

Olvasd el a mondatot. Ugye, hogy furcsa? Ha a három nap helyett napokat írnád, akkor így hangozna:

Az elkövetkező napok olyan gyorsan eltelnek, hogy csupán néhány pillanatnak tűnnek.

Vagy így:

Az elkövetkező három nap olyan gyorsan eltelik, hogy csupán néhány pillanatnak tűnik.
Így már értelmes, igaz? Nem mindegy, többes szám, vagy egyes szám szerepel a mondatban, mert ennek összekeverése könnyen érthetetlen mondatokhoz vezethet.
 Több nagyobb hibád nincs, csupán elejtve egy-egy kisebb, de ez mind csak átolvasás kérdése.

Pontszám: 10/8


Fogalmazás

Szépen fogalmazol, gördülékenyen vezeted a sorokat, aprólékos és átérezhető az írásod. Nincs mibe belekötnöm, ne hagyd abba az írást, mert megvannak hozzá az adottságaid - és minél többet írsz, egyre profibb leszel!

Pontszám: 10/9,5


Össz. pontszám: 50/41,5

További jó blogolást!






1 megjegyzés:

  1. Kedves Sky Agnessa!

    Köszönöm a kritikát, igyekszem megfogadni a tanácsaidat. Az említett mondatot kijavítom, a későbbiekben pedig megpróbálok még jobban odafigyelni, hogy elkerülhessem a hasonló bakikat.
    Utólag már én is bánom, hogy ugyanazokat az elemeket használtam fel a történetben, amelyek az eredeti trilógiában is megtalálhatóak (például a lakoma), viszont így a vége fele már nem nagyon tudok változtatni rajta, mert borulna a cselekmény.
    Szeretném megköszönni a dicsérő szavakat, valamint azt is, hogy időt szakítottál a blogom elolvasására. :))

    Swarley

    VálaszTörlés