2015. augusztus 23., vasárnap

Iskolakezdés FBD módra

Sziasztok!

Hiába győzködtük magunkat, hogy még hosszú a nyár: úgy tűnik, az idei vakáció lassan véget ér. Tudjuk, hogy ilyenkor mindenki el van keseredve, hiszen újra bele kell rázódni a nehéz hétköznapokba; újra be kell jelentkezni a különórákra; visszatérnek a szemét tanárok, és a balhés osztálytársak - egyszóval kezdetét veszi a 2015/2016-os tanév.
 A következő bejegyzésben röviden összeszedtem azokat a dolgokat, amelyek segíthetnek nektek, és talán mégsem lesz olyan kellemetlen az iskola. Most elvonatkoztattam a blog témájától,egy lányos, életmóddal foglalkozó cikket írtam nektek. Nem is szövegelek tovább, íme!


1. Új tanév, új én
Amikor vége van a nyárnak, gyakran kezdenek bele a diákok stílusváltásba. Az eddig hosszú tincseiről ismert lány levágja a haját, a szemüveges kockafej kontaklencsére vált, és így tovább. Te is újíts be - ha eddig csak szemezgettél bármelyik megvalósítható stílussal, vágj bele! Itt az ideje, hogy továbblépj, merj önmagad lenni - ennek a legjobb időpontja az iskolakezdés, hiszen tiszta lappal kezdheted a tanévet.










2. Írj listát!

Újra itt az iskola, most újrakezdhetsz mindent, ami eddig nem sikerült. Állíts össze egy listát azokról a dolgokról, amiket idén szeretnél megvalósítani (pl. idén többet tanulok) így könnyebb lehet a változás. Hidd el, megéri már napokkal ezelőtt felkészülni a témazáróra, hogy ne az előtte lévő szünetbe magold be az infókat. Mindig tanulj óráról órára, hogy ne érjen szívroham, amikor a tanárod a következőt mondja: "Mindenki vegyen elő egy lapot".








3. DIY

A normális unalmas - a sok boltban vett mintás füzet, a szabályos virágmintás borítók... Te legyél egyedi! Borítsd be a füzetedet csomagolópapírral, és csapj bele! Vágj ki magazinokból, újságokból sztárokat, a kedvenc állataidat, esetleg épülteket, vagy amit csak szeretnél! Ragaszd tele velük a füzetedet, lásd el feliratokkal, matricákkal - képzeleteidnek csak az alapanyagok mennyisége szab határt;)
Tanács: Az a legjobb, ha egy barátnőddel csinálod ezt, így az egész sokkal élvezetesebb és viccesebb lesz! Csajos programnak kitűnő. :)











4. Kis segítség: személyes felszerelés

"Mi van, ha...?" Természetesen nem kell az összes cuccodat elvinni a suliba, mert "jól jöhet", de nem árt pár olyan kiemelt dolgot bepakolnunk az iskolatáskába, amivel elkerülhetjük a kínos szituációkat. Csak lányoknak!

- Zsebkendő

Kilöttyen az innivalód, elfogy a WC papír, rádtör a nátha - ez csak pár eset abból a rengetegből, amikor a bűvös szó a zsebkendő. Mindig legyen nálad egy tizes csomag.

- Hajbavalók

A gondosan elkészített frizurád teljesen szétjön, mondjuk egy testnevelés óra után. Jó, ha hordasz magadnál egy kicsi fésűt, hajadhoz igazítva pedig hajgumit, hajcsatot.

- Dezodor

Izzasztó helyzetek bármikor rádtörhetnek napközben is. Nem elég, ha reggel bedezodorozod magad: hordd ezt a tisztálkodó eszközt például a tesicuccodban.


- Betét/tampon + görcsoldó

Sosem tudhatod, mikor ér kínos meglepetés. Ha már menstruálsz, ez alap, viszont ha még nem, akkor is jó ha van nálad egy-két betét. Ebben semmi szégyellnivaló nincs, nőből vagy, és ez ezzel jár. 
Ha tudod, hogy hasfájós vagy, a neked bevált fájdalomcsillapítót is hordd magadnál.



5. Legyél pozitív!

A szomorú, savanyú arckifejezéssel nem érsz el semmit. Szeptember elseje környékén az összes közösségi oldalt el fogják árasztani a "Ne már, iskola", "Rohadt tanévkezdés", "Lájk, ha te sem akarsz suliba menni" típusú posztok. Te ne állj be a posztolók közé! Kicsit furcsán fog hangzani, de állj pozitívan az iskolakezdéshez! Gondolj bele - újra történni fog körülötted egy csomó minden, újra jönnek a pletykák, a sok program, balhé, amiről aztán mesélni lehet... Az iskola nem csak a tanulásról szól! Különben is, olyan gyorsan telik az idő, hogy hamarosan újra nyár lesz, figyeld meg!



Majd évközben is jelentkezünk hasonló posztokkal. Jó évkezdést, tündérkék!xx









2 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Ez tök jó bejegyzés volt, lehetne még ilyen sokszor!:D
    Imádtam, sokat segített!
    Puszi, Eszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Eszter!
      Örülök, hogy tetszett a cikk - na meg persze hogy segíthettem. :)
      További szép napot!
      Ölel, Sky Agnessa

      Törlés