2015. június 16., kedd

Kritika - Diáknap

LINK : X

Fejléc

Egy nehezen kivehető kép elhalványított széllel rajta pedig a blog címével és írójával. Nem igazán tetszik, ugyanis nincs meg benne az a plusz, ami felkelti a figyelmet. Nem kell mindenáron karaktereket választani a blogba - ahogy te sem tetted ezt, így is fejleszted az olvasók fantáziáját - de egy-egy utalást tehetnél a fejlécen a szereplőkre. Ennek a képnek semmi köze a történethez, ha nem lenne rajta az a felirat, nem szűrném le a sztori lényegét. Ajánlom a cserét.


Design

Az első, ami szembetűnik, hogy a blog túlságosan széles. Az én monitorom - hála égnek - nagyon nagy képernyővel rendelkezik, de még így is betölti a teret, szinte nincs szabad hely, ezért nem szép. A színek harmóniája megvan, nincs rikító árnyalat vagy hasonló, viszont a design eléggé egyszínű. Csak ez a barnás szín dominál, egyszerű, ha nem lenne a sablon más, még gyárinak is elmenne. Érted, mire gondolok? A kevesebb néha több - ez a design jó lenne akkor, ha a fejléc valami csili-vili photoshop remekmű lenne. Így viszont... nagyon natúr. Nincs meg az az érzete a látogatónak, hogy - bár nem ismeri a történetet - de szívesen beleolvasna, akármi is legyen az. Bizony adni kell a blog külsejére, mert az vonzza az olvasókat. Semmi baj, ha nem vagy profi designer - számtalan design blog áll rendelkézesedre, akik gyönyörű külsőt faragnak neked. Hidd el, nem fogod megbánni.


Történet

Első beleolvasásra nekem kissé egyhangúnak tűnt az egész - volt egy lány, aki jegyzetelt, meg leírta az osztályok produkcióit - a végén viszont már nem ez volt az érzetem. Ami nagyon tetszik a sztoriban, hogy nem mindennapi helyzetbe csomagolod be a mondanivalódat, az első látásra megítélést a diáknapokba helyezed el. Továbbá pozitívum, hogy nem a szokásos neveket adtad a szereplőknek. A Júlia vagy éppen a Paszkál sem tucatnév - jó, hogy nem olvadtál bele a magyar blogok tömegébe! Én ígéretesnek találom a történetet, habár néha kicsit feldobhatnád pár érdekességgel vagy extrával. Feliratkoztam, mert engem érdekel a folytatás!


Fogalmazás, helyesírás

Szépen fogalmazol, gördülékenyen vezeted a történetet. Látszik, hogy sokat olvasol. Helyesírási hibát nem találni.


Amire figyelj:
 
- Új design és fejléc

- Több érdekesség



+ feliratkoztam :)


További jó blogolást!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése